Vanaf 2011 werkt van den Anker met veel plezier als gespreksleider op tal van podia. Of het nu in een kleine zaal is met Raden van Bestuur, een groot congres betreft of een studiedag, van den Anker is uw partner om uit elke bijeenkomst het maximale te halen.

Marianne van den Anker is een “dagvoorzitter die enthousiasmeert, inspireert en confronteert”. Het maximale halen uit het samenkomen is haar motto: “Anders had je net zo goed kunnen mailen, twitteren, facebooken of iets digitaals kunnen organiseren.” Het belang van elkaar ontmoeten wordt steeds groter. Het aanboren, blootleggen en ruimte creëren voor de vele verbindingsmogelijkheden die er zijn, is de kern van waaruit Van den Anker werkt.

Van den Anker schuwt de confrontatie niet, is doortastend en verbindend. In haar aanpak is zij zeer gedegen; inhoudelijk tot in de puntjes voorbereid, (mee)denkend en (mee)werkend vanuit de opdrachtgever, stelt zij het doel van de bijeenkomst centraal. Haar media-, politieke en bestuurlijke ervaring zet zij samen met haar grote netwerk belangeloos in. Voor veel opdrachtgevers is haar snelheid van denken, algemene kennis, enthousiasme, humor en kordaatheid van grote meerwaarde gebleken.
Van den Anker is vanuit Ankerpunt en naast Ankerpunt bestuurlijk en maatschappelijk actief.

Van den Anker presenteert voor de NTR op NPORadio1 het debatprogramma “Kwesties” en voorheen “1OpStraat”.


Spreker en Dagvoorzitter

Ik ben inzetbaar als dagvoorzitter, gespreksleider, presentator, moderator en spreker. Mijn wetenschappelijke achtergrond als bestuurskundige en criminoloog gebruik ik samen met mijn journalistieke scherpte om verbinding en diepgang tot stand te laten komen. Met passie, flair, energie, spontaniteit, humor en respect voor een ieder breng ik sfeer en beweging in de zaal. Ik stimuleer en confronteer.

Hierdoor creëer ik de noodzakelijke verbindingen tussen de inhoudelijke thema’s, de sprekers en het publiek. Mijn brede bestuurlijke ervaring, analytische vermogen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit combineer ik met eenvoud. Eenvoud in taal, eenvoud in duiding en eenvoud in observaties. Complexe onderwerpen, botsende standpunten, kennislacunes, (on)vermogen en (on)wil worden ontleed en teruggebracht tot de kern en van daaruit vooruit gebracht.

Mijn onderscheidende werkwijze bij de voorbereiding van debatten, life events, congressen en evenementen is de persoonlijke betrokkenheid. Ik stel me vanaf het prille begin van het idee tot aan het einde op als uw partner. Een partner in het opstellen van de doelen, de ‘look and feel’ van de dag, de werkvormen, de keuze en het ‘inspreken’ van de sprekers, de interacties met het publiek en de opzet van workshops. ik werk intensief samen met u en uw team om uw bijeenkomst tot een succes te maken.

Bestuurslid Goede Dagvoorzitters

Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Van den Anker. In de vakgroep www.goededagvoorzitters.nl waar Van den Anker (belangeloos) bestuurslid is komt zij samen met collega dagvoorzitters bij een om de laatste ontwikkelingen op haar vakgebied te bespreken.

Contact


Opdrachtgevers